2017-12-06 10:02:54• hírek • Oszkó Viktória

Ház a szomszédban - slam poetry az erőszak ellen

December 10-én slam poetry előadást tartanak Ház a szomszédban címmel A  slam poetry nem olyan régen vált önálló műfajjá, keveredik benne a versfelolvasás, a színházi előadás és a zenei műsor néhány eleme is. Ezzel a kavalkáddal válik igazán teljessé a színpadi élmény, amelynek jelenleg az a célja, hogy felhívja a figyelmet a modern társadalomban fokozottan jelenlévő fizikai és lelki erőszak valamennyi formájára.

Jogosan merül fel a kérdés: hányféleképpen bánthatunk meg másokat, és ők milyen módon bánthatnak bennünket? Szavakkal vagy puszta kézzel? Minek kell történnie az első ütésig? Ha egyszer megtörtént, lesz több alkalom is rá? Ki a hibás, aki tűri, vagy aki elköveti? Meddig tarthat az elnyomás? Hol kell megálljt parancsolni? Ki tudhatja és kinek érdeke beszélni róla? 

A Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapján és az ehhez kapcsolódó 16 napban ezekre a kérdésekre keresik a választ a Ház a szomszédban című slam segítségével, amelyet hat erdélyi városban mutatnak be az RMDSZ Nőszervezete és a Nest – Erdélyi Összművészeti Gyűjtőpont közreműködésével.
 

Városunkba a Szatmárnémeti RMDSZ Nőszervezet jóvoltából juthat el a produkció. Az érdeklődőket 2017. december 10-én, 17:00 órai kezdettel várják a szervezők a Grandstandba, a Horea utca 2. szám alá. A belépés ingyenes.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: